identiteit - wie ben ik nou echt

Identiteit – wie ben ik nou echt?

Identiteit – wie ben ik nou echt?

Om zichtbaar te kunnen zijn moest ik eerst weten wie ik was en waarmee ik zichtbaar wilde zijn.
Mijn zoektocht startte bij het vinden van mezelf. Nu klinkt dat gelijk heel vaag, maar ik heb ontdekt dat men het heel moeilijk vind om zichzelf goed te omschrijven. Zo was dat ook voor mij. Wie ben ik? Wat maakt mij uniek?

identiteit opschrijven zichtbaar worden Ik begon met opschrijven hoe ik mezelf kon voorstellen aan een nieuwe persoon. En al heel snel liep ik vast. Ik kon wel benoemen waar ik van hou, wat ik mooi vind, welke dingen/studies/activiteiten ik heb gedaan en wat ze me gebracht hadden, maar wat zegt dit werkelijk over mij als persoon? Met wie maakt de ander echt kennis? Alle kennis, prestaties, relaties, bezittingen en afkomst zeggen niet alles over mij. Het vormt geen basis van mijn persoonlijke identiteit. Waarmee kon ik dan zichtbaar worden en waarom is het dan zo belangrijk om zichtbaar te worden?

Dat wat jou uniek maakt, daar zit de wereld op te wachten!

Blijkbaar vinden veel mensen het ingewikkeld om hun identiteit goed te kunnen omschrijven. Toch is onze persoonlijke identiteit de basis waar van uit alles voortvloeit. Je baseert je studiekeuze hierop. Je maakt toekomstplannen vanuit identiteit. Door te weten wie je bent, weet je veel beter wat je wil. En door te weten wat je wil, kun je beter je plannen maken. En daar kun je weer zichtbaar mee worden. Dat wat jou uniek maakt, daar zit de wereld op te wachten!

Vrouw wordt zichtbaar

Wanneer jij ontdekt wie je diep van binnen bent, gaat jou dit vrede geven. Maar vooral: het gaat je veranderen! Je verandert naar de persoon die je diep van binnen bent. Je gaat beter begrijpen waarom je houd waar je van houd. Denk maar aan muziek of creatief bezig zijn, lezen, schrijven, onderzoeken, dieren, ontwikkelen of ontwerpen. Ook gaat het je helpen om goed te verwoorden wat je wil in dit leven. Waar je verlangens liggen, wat je passie is en waar je voor wil gaan. Door te weten wie je echt bent kunnen jouw talenten, dromen, kracht en kwaliteiten pas echt zichtbaar worden. Eerst voor jezelf en daarna (hopelijk) ook voor de ander. Maar dat laatste is aan ons. Gaan wij dit zichtbaar laten worden?

Ik daag je uit: word zichtbaar!!

word zichtbaar nu logo

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *