Laat zien wie je bent

Laat jij zien wie je bent?

Laat jij zien wie je bent?

Ken je dat? Als je iemand iets toezegt, je vastbesloten bent je belofte na te komen en de toegezegde deadline nadert? In mijn geval had ik bewust met een aantal zorgvuldig uitgekozen mensen afgesproken dat ik een blog zou schrijven én deze zou laten lezen aan tenminste één van hen. Onder de mensen met wie ik deze afspraak gemaakt had, zit iemand die zelf wekelijks een blog schrijft, ik geniet enorm van haar gedachten op papier. Zelf schrijf ik al jaren zo nu en dan eens wat op, maar ik houd het altijd voor mezelf. Ik bewonder mensen die hun gedachten vrijelijk in de openheid ‘gooien’. Hiervoor is lef nodig.

Ik bewonder mensen die hun gedachten vrijelijk in de openheid ‘gooien’. Hiervoor is lef nodig.

Maar aan die lef ontbrak het me. Vragen als: ‘waarom zou iemand mijn gedachten willen weten?’ en ‘wat heeft iemand er aan wat ik denk?’ kwamen regelmatig in mij op. Vreemd eigenlijk, ik geniet tenslotte enorm van de gedachten van andere bloggers. Soms vind ik er herkenning in, soms doet het me dieper nadenken en soms vind ik het gewoon grappig. Het idee dat ikzelf iemand anders kan laten lachen met mijn gedachten, of tot nadenken zou zetten door mijn woorden op papier leek me waanzinnig.
laat zien wie je bent
Vandaar dus mijn belofte aan een aantal vrienden. Hiermee voerde ik de druk voor mezelf behoorlijk op, maar ik weet dat ik onder druk het beste presteer. Al moet ik soms de hulp van anderen inroepen om zelf een stap verder te durven zetten. Bloggen is iets wat ik al langer wilde doen, maar gewoon niet deed. Je raadt het vast, mijn deadline nadert en zojuist hebben drie van de vier mensen wie ik toegezegd heb te gaan doen waar ik van houd me hier op dezelfde dag al knipogend op geattendeerd.

Dus hier ben ik dan…😊

Ik geloof dat heel veel mensen niet alles van zichzelf zullen laten zien. En dat hoeft ook niet, maar ik denk dat er in ieder mens een verlangen schuilt om door de ander gekend te worden. Ik ben persoonlijk altijd erg benieuwd geweest naar wat andere mensen drijft, wie ze zijn, waar ze van houden. Maar ik heb zelf niet altijd helemaal laten zien wat ik zou willen laten zien. Er is altijd een deel van mij dat ik voor mezelf heb gehouden waarvan ik stiekem wil dat de ander het zou weten, los van verwachtingen of goedkeuring. En in dat deel zitten onbenulligheden, mijn persoonlijke overdenkingen, meningen, gedachtes, een lach en een traan… geen grote geheimen, maar het is net dat stukje dat mij volledig maakt.

Hoeveel ziet de wereld van jou? Laat jij zien wie je bent?

Deze blog schreef ik in september 2014. Dat is bijna 4 jaar geleden! En het slaat precies op waar ik me nu (nog) mee bezig houd. Wat zegt dat over mij? Of over mijn hart? Het laten zien van mij zelf, van wie ik werkelijk ben is al zo lang een verlangen van mij. Ik breng de blog graag (opnieuw) bij jou onder de aandacht. En daarmee ook deze nieuwe website! Een website waarop ik zal laten zien wie ik ben. En één waarop ik jou zal motiveren en inspireren zelf zichtbaar te worden… inclusief dat stukje dat jou volledig maakt. 

W E L K O M !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *